Het is erg makkelijk om zelf aardappelsalade te maken. Binnen een handomdraai heb je een lekkere aardappelsalade op tafel staan. Een aardappelsalade maken kan met allerlei verschillende aardappelen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor krieltjes, maar ook voor normale aardappelen. Als je dat laatste doet, is het aan te raden om te kiezen voor vastkokende aardappelen. Kies je namelijk voor kruimige aardappelen, dan is je aardappelsalade niet zo vast. En dat is juist wel heel erg lekker als je zelf aardappelsalade gaat maken.

Aardappelen koken voor zelf aardappelsalade maken

Eén van de eerste dingen die je moet doen tijdens zelf aardappelsalade maken is het koken van de aardappelen. Het beste is om de aardappels onder koud water te zetten en het geheel op een middelhoog vuur aan de kook te brengen. Dit kun je vervolgens op laag vuur laten sudderen, eventueel zonder deksel. Zo worden de aardappels zowel van binnen als van buiten verwarmd en kunnen ze zachtjes koken zonder dat ze breken of verkruimelen.
[wp_ad_camp_3]

Aardappelen snijden voor zelf aardappelsalade maken

Nadat je de aardappelen gekookt hebt, is het verstandig om deze eerst even af te laten koelen. Wil je de aardappelen snel af laten koelen, dan kun je ze het beste even onderdompelen in ijskoud water. Dit zorgt er ook voor dat je de aardappelen makkelijker kunt schillen. Tijdens het zelf aardappelsalade maken kun je er ook voor kiezen om de aardappelen niet te schillen. Dan kun je de aardappelen gewoon snijden. Je kunt er plakjes van snijden, maar partjes is uiteraard ook mogelijk. Wat je ook doet: voor het lekkerste en mooiste resultaat snijd je de aardappelen in gelijke plakjes of partjes.

Kist-aardappels

Ingrediënten voor zelf aardappelsalade maken

De basis van elke aardappelsalade is uiteraard de aardappel. Maar als je zelf een aardappelsalade gaat maken, voeg je daar nog (vele) andere ingrediënten aan toe om het geheel lekker op smaak te brengen. Je kunt groenten toevoegen, zoals ui, sla, olijven of komkommers. Ook vlees of vis is lekker, zoals spekblokjes, hamreepjes, tonijn of zalm. Daarnaast kun je ook diverse kruiden toevoegen, zoals peterselie en bieslook. Ook eieren zijn erg lekker als ingrediënt voor zelf aardappelsalade maken, en datzelfde geldt voor kaas.

Zelf dressing voor aardappelsalade maken

Bij een goede aardappelsalade hoort uiteraard een lekkere dressing. Ga je zelf aardappelsalade maken, dan heb je qua dressing genoeg keuze. Wat dacht je bijvoorbeeld van een yoghurtdressing of een yoghurt-dilledressing? Ook een pittige mosterddressing of een bieslook-dilledressing is erg aan te raden. Je kunt ook kiezen voor wat andere varianten dressing tijdens zelf aardappelsalade maken, bijvoorbeeld een rabarberdressing of een ei-citroendressing. Limoendressing, korianderdressing en pestodressing zijn alle drie ook erg lekker voor zelf aardappelsalade maken.

Meer informatie over zelf aardappelsalade maken

Als je nog meer wilt weten over zelf aardappelsalade maken, dan kun je uiteraard altijd contact met ons opnemen. Of misschien heb je onlangs zelf een heerlijke salade in elkaar gedraaid en wil je het recept graag met ons delen? We horen graag van je over zelf aardappelsalade maken!