Blog

Geniet met je kinderen van een aardappelsalade

Een aardappelsalade is niet alleen ontzettend lekker, wanneer je hier samen met vrienden of familieleden van geniet. Ook je kinderen zullen niet vies kijken op het moment dat je de salade voorschotelt. Kies voor een van de variaties op onze aardappelsalade, wanneer je wilt voorkomen dat je kinderen een te groot aantal koolhydraten en calorieën binnenkrijgen. Heb je bijvoorbeeld al eens gekeken naar de aardappelsalade waarin de aardappelen vervangen worden door bloemkool? Dit is niet minder lekker, valt alsnog in de smaak bij je kinderen en bevat aanzienlijk minder koolhydraten. Het maakt de salade gezonder!

Aardappelsalade bij een barbecue serveren

Vaak wordt een aardappelsalade niet als los gerecht gegeten. Het is leuk om de salade te combineren met verschillende andere groentes, of bijvoorbeeld een stukje vlees. Onder meer bij een barbecue in de zomer komt de frisse aardappelsalade goed tot z’n recht! In het bijzonder wanneer je de salade van kleine stukjes appel voorziet. Dit maakt de salade nog frisser, dan deze van zichzelf al is. Ook de Griekse aardappelsalade is vaak geliefd tijdens een barbecue met kinderen of de hele buurt. Doordat de salade zo fris is, valt deze niet te zwaar op een warme zomerdag.

Een vegetarische aardappelsalade voor kinderen

Ben je op zoek naar vegetarisch eten voor kinderen? Ook in dat geval komt de aardappelsalade goed tot z’n recht. Hoewel je deze salade kunt combineren met verschillende vis- en vleessoorten, zoals spekjes en tonijn, is het gebruikelijk om deze als vegetarische variant te eten. De eerder beschreven aardappelsalade met stukjes appel is een goed voorbeeld van zo’n vegetarisch gerecht voor kinderen.

Tip: combineer deze vegetarische salade voor kinderen met losse stukjes groente op de barbecue of grill in de zomer. Denk bijvoorbeeld aan kleine reepjes paprika of bijvoorbeeld gegrilde stukjes komkommer en courgette. Het zal vrijwel zeker in de smaak vallen bij je kinderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *