Aardappelsalade Recepten

Koolhydraatarme aardappelsalade

Wanneer je op zoek bent naar koolhydraatarme recepten, zal je niet direct uitkomen bij een aardappelsalade. Over het algemeen bevatten aardappelen relatief veel koolhydraten, wat ze minder geschikt maakt als onderdeel van een dieet. Dit hoeft echter niet te betekenen, dat je geen aardappelsalade meer kunt eten! Een aardappelsalade is vaak niet alleen erg lekker, maar ook nog eens makkelijk te bereiden.

In dit recept voor een koolhydraatarme aardappelsalade maken we geen gebruik van aardappels, maar kiezen we voor bloemkool. Je zou de bloemkool ook kunnen gebruiken bij de bereiding van een stamppot! Voordeel van bloemkool is dat het arm is aan koolhydraten, maar rijk aan vezels. Zo stimuleert bloemkool de spijsvertering in je lichaam, waarmee een opgeblazen gevoel tegen kan worden gegaan.

Ingrediënten van deze koolhydraatarme aardappelsalade

Haal onderstaande ingrediënten in huis, wanneer je deze koolhydraatarme aardappelsalade wilt bereiden. Houd er rekening mee, dat dit gerecht bedoeld is voor twee personen. Je kunt de ingrediënten verdubbelen, wanneer je een groter aantal porties wenst.

  • 1/2 bloemkool
  • 100 gr. zure augurken
  • 1 wortel
  • 2 gekookte eieren
  • 1/2 rode ui
  • 2 el. dille
  • 2 el. peterselie
  • 1 el. citroensap
  • Mayonaise

Naast dille en peterselie kun je zout en peper gebruiken om het gerecht op smaak te brengen aan het eind van de bereiding hiervan.

Bereiding van dit aardappelsalade recept

Volg onderstaande stappen bij de bereiding van dit aardappelsalade recept voor een koolhydraatarm gerecht.

Stap 1: was de halve bloemkool en snijd deze vervolgens in kleine roosjes. Kook de bloemkool in de pan, totdat deze goed gaar is. Vaak duurt dit een kleine twintig minuten.

Stap 2: laat de losse stukjes bloemkool goed uitlekken in een zeef boven de wasbak en prak ze vervolgens klein.

Stap 3: voeg vervolgens de mayonaise, de zure augurken, de wortel, de eieren, de rode ui en de verschillende kruiden toe en mix het geheel door het elkaar heen. Vergeet niet het citroensap toe te voegen!

Stap 4: laat de koolhydraatarme aardappelsalade gedurende twee uur in de koelkast rusten, alvorens je dit serveert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *