Ingrediënten voor de aardappelsalade met appel
- 400 gram aardappelblokjes
- 200 gram rauwe ham, in plakken
- 150 gram bladsla
- 2 appels
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel mosterd
- peper
Bereidingswijze van de aardappelsalade met appel
Kook de aardappelblokjes gaar in ongeveer vijftien minuten. Was ondertussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in blokjes. Rooster in een hete koekenpan ondertussen de ham, totdat deze licht krokant is. Snijd de helft van de ham in stukjes, houd de andere helft apart. Giet de aardappelen af en meng deze met de appel en de ham. Meng de olijfolie met het citroensap en de mosterd. Roer dit mengsel door de aardappelsalade met appel. Verdeel de bladsla over de borden, schep hier de aardappelsalade op en garneer met de achtergehouden ham.
Zie ook: aardappelsalade met spekjes.