Ingrediënten voor de aardappelsalade met spekjes
- 1 kilogram aardappelen, vastkokend
- 250 gram spekblokjes
- 6 augurken + 2 eetlepels augurkennat
- 4 eetlepels yoghurt, mager
- 4 eetlepels mayonaise
- 1 appel
- peper
Bereidingswijze van de aardappelsalade met spekjes
Schil de aardappelen en kook ze twintig minuten. Giet de aardappelen af en laat ze afkoelen. Bak in de tussentijd de spekblokjes in een koekenpan totdat ze knapperig zijn. Laat ze vervolgens op een stuk keukenpapier uitlekken. Snijd de augurken en de appel in blokjes. Giet het augurkennat over de appelblokjes heen, zodat deze niet verkleuren. Snijd de aardappelen vervolgens in blokjes en doe ze in een kom. Voeg daar de spekblokjes, de augurken en de appel aan toe. Meng de mayonaise met de yoghurt en schep dit mengsel over de aardappelsalade met spekjes. Roer het geheel goed door en doe er naar smaak wat peper bij. Je kunt deze aardappelsalade indien gewenst een aantal uren van tevoren bereiden.