Inhoudsopgave
Ingrediënten voor de Griekse aardappelsalade
- 500 gram aardappelen, vastkokend
- 300 gram feta
- 4 rode uien
- 2 grote tomaten
- 2 komkommers
- 50 gram zwarte olijven, zonder pit
- 40 gram gedroogde tomaten
- peterselie
Ingrediënten voor de dressing voor de Griekse aardappelsalade
- 100 milliliter water
- 4 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel oregano, vers
- 1 teentje knoflook
- peper
Bereidingswijze van de Griekse aardappelsalade
Kook de aardappelen en de uien in de schil in een grote pan water, zo’n 15 à 20 minuten. Giet het water van de aardappelen en de uien en laat het even uitlekken en afkoelen. Snijd vervolgens de aardappelen in plakjes en de uien in ringen. Neem daarna de gedroogde tomaten en snijd deze in fijne reepjes.
Meng het citroensap, de olijfolie, het water, de oregano en de peper door elkaar. Pers het teentje knoflook uit boven dit mengsel. Snijd vervolgens de komkommer in dunne plakjes en snijd de olijven en de tomaten in kleine stukjes. Meng dit alles met elkaar en schenk het mengsel van citroensap en olijfolie eroverheen. Voeg ook de aardappelen, de uien en de gedroogde tomaten toe aan de Griekse aardappelsalade. Meer informatie over: aardappelsalade maken, aardappelsalade recepten en aardappelsalade!
Laat de salade een uurtje rusten in de koelkast. Verbrokkel vervolgens de feta en hak de peterselie fijn. Strooi dit over de Griekse aardappelsalade heen en serveer direct.